Observaciones sobre algunas causales de comisos en la inspección higiénico-sanitarias de aves

Authors

  • R.M. Caffarena Profesor de Patología y Producción avícola de la Facultad de Veterinaria y Técnico de la Dirección de Industria Animal del M.A.P.
  • M. del C. Gómez Rifas Inspector Médico Veterinario de la División Establecimientos de Faena de la Dirección de Industria Animal M.A.P.
  • H. Martínez Asuaga Inspector Médico Veterinario de la División Establecimientos de Faena de la Dirección de Industria Animal M.A.P.

Keywords:

Food inspection, Poultry, Slaughter plants

Abstract

Causes of confiscation are described in Uruguay based on the data obtained during the period 1 November 1977/30 April 1979, on a total 4.198.334 poultry slaughtered in packing plants and assigned for human consumption. The purpose of the study was to safeguard Public Health.

Results indicate the following percentages of confiscation in the three categories:

  • No animals                         % confiscation
  • Broiler chicken                  3.942.537
  • Hens                                     254.073
  • Cocks                                    1.724

Published

1980-12-01

How to Cite

Caffarena, R., Gómez Rifas, M. del C., & Martínez Asuaga, H. (1980). Observaciones sobre algunas causales de comisos en la inspección higiénico-sanitarias de aves. Veterinaria (Montevideo), 16(74), 105–110. Retrieved from https://revistasmvu.com.uy/index.php/smvu/article/view/1079

Issue

Section

Original Articles